In beeld

Speciale aandacht voor bijzondere acties of mensen achter Kinderzwerfboek. Regio Ambassadeurs, StationsChefs, schrijvers en boeken.

SSSTTT wij lezen 15 minuten

De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als ze 15 minuten per dag lezen. Het telt ook mee als je 15 minuten voorleest aan een kind. En wat zijn nou 15 minuten?

Boeken naar aandachtswijken

Niet ieder kind heeft thuis boeken om te lezen. Vaak wonen deze kinderen in aandachtswijken. Met steun van het ministerie SZW worden boeken gestuurd naar KinderzwerfboekStations in die wijken. Daar waar boeken zo hard nodig zijn!

Nationale KinderZwerfboekDag

Op 3 oktober start de Kinderboekenweek. Heel toevallig is deze dag ook uitgeroepen tot Nationale KinderzwerfboekDag. Het thema van de Kinderboekenweek is Vriendschap. Als je vrienden bent, deel je alles. Dus ook je kinderboeken!

Hans Hagen

Hans Hagen heeft meer dan 58 boeken geschreven, waaronder Jubelientje. Samen met zijn vrouw Monique is hij KinderboekenAmbassadeux. En ze zijn Ambassadeur voor één dag voor Kinderzwerfboek geweest.

Zomerdip

Heb je wel eens gehoord van de zomerdip? Daar hebben kinderen wel eens last van als ze niet lezen tijdens de vakantie. Soms vallen ze 1 of 2 AVI-niveaus terug na de zomervakantie. Zonde, maar het hóeft niet!