Nieuws

Wat gebeurt er in de wereld van de zwerfboeken? Alles wat je nog niet wist en wel wilt weten…

30 november 2018

Eigen Station voor Prinses Laurentien

Dat Prinses Laurentien Kinderzwerfboek een warm hart toedraagt, is bekend. Maar wist je dat ze haar eigen KinderzwerfboekStation bij haar kantoor heeft geopend?
28 november 2018

SMITTIES

Kinderzwerfboek is heel erg blij met de donatie van Christiane en Lizette Smit. Zij hebben 1650 boeken gegeven. Die boeken zwerven binnenkort naar de KinderzwerfboekStations. Dank jullie wel!
8 november 2018

Boeken met een boodschap

Als Uitgeverij Zwijsen een feestje geeft... 150 schrijvers en illustratoren en Kinderzwerfboek waren uitgenodigd. Alle schrijvers namen een boek mee en hebben er een zwerfboek van gemaakt. In ieder boek staat een mooie boodschap voor álle kinderen van Nederland!
3 oktober 2018

Prinses Laurentien opende 2500e Station

Wat een feest! Prinses Laurentien heeft het 2500e KinderzwerfboekStation in de Haagse Sporttuin Schilderswijk geopend! Prachtig weer, heel veel kinderen, goochelaars, lekkere hapjes en echte prinsessen. Gelukkig hebben we de foto's nog!
31 augustus 2018

Minister Slob doneert kinderboek

Minister Slob doneert een kinderboek aan Kinderzwerfboek. De elfjarige KindAmbassadeur Robbert kreeg het boek overhandigd. Ze gaven hiermee het startschot voor de inzamelactie van kinderboeken op het ministerie.
2 augustus 2018

Nienke Pool is Ambassadeur voor één dag

Soms komen zwerfboeken op plaatsen...! Nienke Pool, onze Ambassadeur voor één dag, ging naar het Castlefest in Lisse. En ze nam een hele stapel kinderboeken mee. Ook benieuwd hoe dat was?
4 juli 2018

Voorkom leesachterstand in de zomervakantie!

De zomervakantie begint. Zes weken spelen en genieten. Maar blijf ook lezen! Want alleen dan blijft het leesniveau op peil. Susan Smit roept kinderen op om kinderzwerfboeken te lezen.
3 juli 2018

BookSpot is de nieuwe partner van Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is trots op de nieuwe partner BookSpot. Samen zetten we de schouders eronder om ervoor te zorgen dat álle kinderen in Nederland thuis boeken kunnen lezen. Susan Smit (Ambassadeur van BookSpot) deed vlak voor de zomervakantie de aftrap voor deze samenwerking tijdens de start van de actie Zomerlezen.
27 juni 2018

Ruth Bakker is Ambassadeur voor één dag

Zingen, acteren, poppenspeler, schrijven. Ruth Bakker kan zó verschrikkelijk veel. Tussen al die drukke bezigheden door, is ze ook één dag Ambassadeur voor Kinderzwerfboek.
31 mei 2018

Hoera! Een nieuwe site!

Onze nieuwe site staat online! De site is fris en modern. We hebben ook ons best gedaan om makkelijker stickers te bestellen of KinderzwerfboekStations te openen!
29 mei 2018

Merkregistratie Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een merk geworden! Dat is best een mijlpaal, want 'anderen' kunnen niet meer meeliften op onze naam en ons logo. Kinderzwerfboek heeft een monopolie of alleenrecht. En dat is een veilig idee.
30 april 2018

Kinderboekenjuf is Ambassadeur voor één dag

Ingrid Rijnbout is juf en weet als geen ander hoe je kinderen enthousiast aan het lezen kunt krijgen. Want zij is de kinderboekenjuf. Vandaag laat ze kinderboeken zwerven als Ambassadeur voor één dag.
9 april 2018

100e Station in Amsterdam

Een opening van een KinderZwerfboekStation is altijd bijzonder. En nu wordt het 100e Station in Amsterdam geopend. Reden om een feestje te vieren!
5 april 2018

Inzamelactie door deurwaarders

Deurwaarders en incassobureaus hebben geen leuk imago. Dan is het heel bijzonder als je ziet dat zij boeken inzamelen voor Kinderzwerfboek. En met groot succes: meer dan 700 boeken zijn opgehaald!
4 april 2018

Armoede, wat is dat?

Hoe is het om arm te zijn? Kinderen vertellen in deze film hoe het is en hoe ze zich voelen. En ze denken na over oplossingen. Indrukwekkend!
26 maart 2018

Hans en Monique Hagen, Ambassadeurs voor één dag

Maandag 26 maart zijn Hans en Monique Hagen Ambassadeurs voor één dag. Deze twee bekende kinderboekenschrijvers en ambassadeurs voor alle kinderboeken, laten op allerlei plaatsen boeken zwerven.
14 maart 2018

Lentepakket

Het recordaantal van 1222 Lentepakketten is verstuurd naar de KinderzwerfboekStations in Nederland. Bedankt uitgevers voor de prachtige boeken. Dank aan de inpakkers die zwaar werk hebben verricht!
19 februari 2018

Igor Krulsnor op scholentoer

Igor Krulsnor is de bekendste goochelaar uit Verweggistan. Hij wil graag dat álle kinderen ook thuis kunnen lezen. Daarom opent hij zo graag KinderzwerfboekStations op scholen in aandachtswijken.
11 januari 2018

Feest! 2000 KinderzwerfboekStations

Wat een feest! Staatssecretaris Tamara van Ark van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag het 2000e KinderzwerfboekStation geopend op Basisschool De Ark.