Staatssecretaris Tamara van Ark van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag het 2000e KinderzwerfboekStation geopend op Basisschool De Ark. Meer dan 120 blije en enthousiaste kinderen waren erbij. Tamara van Ark heeft voorgelezen uit haar favoriete kinderboek Pluk van de Petteflet. Ze gaf daarna het boek mee aan één van de kinderen en laat zo het boek zwerven. “Kinderzwerfboek zorgt ervoor dat er geen drempel is om te lezen.”

Tamara van Ark vindt Kinderzwerfboek een heel goed initiatief. “De drempel om te lezen wordt steeds lager. Het is fijn als kinderen op iedere hoek van de straat een boek kunnen halen en daarna weer kunnen doorgeven aan andere kinderen.” Ze heeft als kind heel veel gelezen. Zelf kunnen lezen is fijn. “Maar het is ook erg fijn als er voorgelezen wordt.”

2000 KinderzwerfboekStations in Nederland! Dat zijn 2000 vaste plekken waar kinderen een boek kunnen halen en mee naar huis kunnen nemen. Dat zijn 2000 plekken waar kinderen en hun ouders hun boeken heen kunnen brengen als ze uitgelezen zijn. 2000 is echt superveel!