Lentepakket

Het Lentepakket is een gratis boekenpakket dat naar de KinderzwerfboekStations gestuurd wordt. Met deze boeken kunnen de StationsChefs de voorraad boeken en stickers in hun Station op peil houden. Ieder jaar is het een race tegen de klok en het gaat steeds om meer boeken en meer pakketten.
In 2018
is er weer een recordaantal Lentepakketten verstuurd: 1222! 

Het is ieder jaar een feest om de Lentepakketten te versturen. Maar het is ook een hele klus. Allereerst vragen we uitgevers of zij boeken willen sponsoren. Ook dit jaar is het gelukt! We hebben heel veel boeken gratis gekregen van de uitgevers. Namens alle StationsChefs en de kinderen die zwerfboeken lezen: dank je wel!

De boeken worden opgehaald door onze sponsor Vos Transport. Met een vrachtwagen worden de boeken naar het magazijn van Kinderzwerfboek gebracht.

Daarna moeten we de boeken ergens tijdelijk onderbrengen. Dit jaar was ons eigen magazijn te vol. De boeken moeten namelijk ergens staan, er moet ruimte zijn om in te pakken. En daarna moet er plaats zijn om de dozen overzichtelijk neer te zetten zodat de pakketbezorger er ook weer bij kan. Gelukkig is er een ruimte in Culemborg gevonden waar we terecht konden.

En dan, dan begint de megaklus: inpakken. Twee dagen en twee avonden is er hard gewerkt, door (oud)leerlingen van Lek en Linge, de dames van Innerwheel, andere vrijwilligers, het team Kinderzwerfboek en door Joop, de supervrijwilliger.

Kinderzwerfboek wil iedereen bedanken die er voor heeft gezorgd dat er op 1222 plekken in Nederland mooie nieuwe boeken zwerven!