Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: van poster tot persbericht, van spelletjes met zwerfboeken tot tips en truc om publiciteit te krijgen voor jouw Station! We hebben heel veel info gegeven over hoe je een Station kunt openen. In deze Checklist staat alles nog even op een rijtje.

Wegwijzer

Voor beginnende en ervaren StationsChefs is deze Wegwijzer heel handig. Van contactadressen tot tips en trucs, van Facebook tot het organiseren van activiteiten, je leest het in de Wegwijzer.

Bouwtekening

Wil je een mooi kastje bouwen voor jouw Station? Dit is een handige bouwtekening voor een boekentempel. Ook de minibieb heeft bouwtekeningen voor mooie boekenkastjes. Klik op de volgende link om deze gratis te bestellen: Bouwtekening Minibieb.

Inzamelen

Als je boeken wilt verzamelen voor jouw Stations, kun je de volgende posters en oproepen vast gebruiken:
Poster inzamelactie Kinderzwerfboek
Poster inzameldoos
Oproep ‘Help mee met inzamelen kinderboeken’

Publiciteit

Instructieposter

Als je merkt dat kinderen en ouders niet goed weten wat ze met de boeken in jouw Station ‘aanmoeten’, hebben we deze handige instructieposter gemaakt. Er is ook een Turkse versie. Of wil je je Station versieren met feestelijke (instructie)vlaggetjes in vier talen?

Spelletjes

Boeken lezen is leuk, maar er kan nog zoveel meer met zwerfboeken en kinderen. Hier volgen een paar activiteiten die je met de kinderen kan doen die jouw Station bezoeken:
BoekenDans
Woordzoeker
Leesbingo
Bucketlist Kinderzwerfboek
Spelen met zwerfboeken
Kleurplaat Kerstmis
Kleurplaat kinderboerderij
Kleurplaat