Downloads

Hier vind je alle bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: van poster tot persbericht, van spelletjes met zwerfboeken tot tips en truc om publiciteit te krijgen voor jouw Station! We hebben heel veel info gegeven over hoe je een Station kunt openen. In deze checklist staat alles nog even op een rijtje: Checklist

Bouwtekening

Wil je een mooi kastje bouwen voor jouw Station? Dit is een handige bouwtekening voor een boekentempel. Ook de minibieb heeft bouwtekeningen voor mooie boekenkastjes. Klik op de volgende link om deze gratis te bestellen: Bouwtekening Minibieb.

Inzamelen

Als je boeken wilt verzamelen voor jouw Stations, kun je de volgende posters en oproepen vast gebruiken: Aankondiging inzamelingsactie KinderzwerfboekHelp mee met inzamelen StationsPoster voor op de inzamelingsdoos.

Publiciteit

Laat weten dat er een KinderzwerfStation is geopend. Dat kun je op heel veel verschillende manieren doen: persberichten, posters, feestelijke opening. Hier heb je handige downloads, van checklist tot persbericht.

Checklist feestelijke openingPersbericht opening KinderzwerfboekStationPersbericht opening KinderzwerfboekStation met Igor KrulsnorKinderzwerfboekstation poster A4Kinderzwerfboekstation poster A3NieuwsbriefLogo KinderzwerfboekBanner “Bezoek ons kinderzwerfboekStation”Banner “Wij doen mee met Kinderzwerfboek”Banner “Doe mee en stuur een boek op reis”

Instructieposter

Als je merkt dat kinderen en ouders niet goed weten wat ze met de boeken in jouw Station ‘aanmoeten’, hebben we deze handige instructieposter gemaakt. Er is ook een Turkse versie. Of wil je je Station versieren met feestelijke (instructie)vlaggetjes?

Spelletjes

Boeken lezen is leuk, maar er kan nog zoveel meer met zwerfboeken en kinderen. Hier volgen een paar activiteiten die je met de kinderen kan doen die jouw Station bezoeken: BoekenDansWoordzoeker, LeesbingoBucketlist KinderzwerfboekSpelen met zwerfboekenKleurplaat kinderboerderijKleurplaat.