Agenda

Zet snel in je agenda! Wil je op de hoogte blijven van Kinderzwerfboekevenementen en -activiteiten groot en klein? Weten wanneer en waar er iets te doen is? Kijk dan hier!

22 januari 2019 - 1 februari 2020

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is het leukste wat er is! Op 23 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen met het Nationale Voorleesontbijt. Basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven doen allemaal mee. Doe jij ook mee?
30 januari - 5 februari 2020

Poëzieweek

Lees ook eens poëzie! Deze week staat alles in het teken van gedichten. De aftrap begint met de Gedichtendag. In het hele land organiseren poëzieliefhebbers leuke activiteiten.
7 februari 2020

Geef een boek cadeau

Samen met Geef een boek cadeau zorgen we ervoor dat álle kinderen opgroeien tussen de boeken.
13 - 14 maart 2020

NL Doet 2020

Door het hele land steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Van Koning tot Burgermeester, iedereen doet mee. Ook voor Kinderzwerfboek zijn er activiteiten gepland.
18 april 2020

LeesVertelwedstrijd

Lezen is voor alle kinderen leuk, net als voorlezen. Maar wat als je kind niet of slecht kan horen? Dan is lezen extra belangrijk. De Nationale LeesVertelwedstrijd op 18 april is een talentenjacht, speciaal voor dove en slechthorende kinderen.
18 juni - 31 augustus 2020

Zomerlezen

Bijna vakantie en wat een feest! Een paar weken spelen en niets moeten. Weet je wat echt heel leuk en ontspannend is? Lezen! Zo hou je ook je AVI-leesniveau op peil. Je slaat twee vliegen in één klap.
30 september 2020

Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 30 september is de Nationale Kinderzwerfboekdag én de start van de Kinderboekenweek. Dat komt goed uit want nu krijg je een kinderboek gratis als je een boek koopt. Geen plek in je boekenkast? Stuur dan je gelezen kinderboeken 'op reis'.
30 september - 11 oktober 2020

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek begint op 30 september. Koop in deze week een kinderboek en je krijgt er één gratis bij. Daar worden we blij van. Is er geen plek voor in je boekenkast? Geen probleem. Breng je gelezen kinderboeken naar een KinderzwerfboekStation.
11 oktober 2020

NS Kinderboekenruil

De NS organiseert de NS Kinderboekenruil op de laatste dag van de Kinderboekenweek. Dus kom naar Station Utrecht Centraal en Den Haag Centraal tussen 10.00 en 16.00 uur en ruil je gelezen kinderboek om. Wist je dat de NS alle overgebleven boeken ieder jaar doneert aan Kinderzwerfboek?