Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 3 oktober is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. Heel toevallig begint dan ook de Kinderboekenweek. Als je in die week een nieuw boek koopt, krijg je er eentje gratis bij. Maak daarom ruim plaats in je boekenkast en laat je oude en gelezen kinderboeken zwerven. Hoe doe je mee?


Stap 1. Ruim je boekenkast op

Duik in je boekenkast en ruim op: welke boeken heb je uit? Wil je ze nog een keertje lezen? Dan moeten ze terug in de boekenkast. Leg de boeken die je niet meer wilt op een grote stapel. Overleg even met je ouders of je deze boeken mag laten zwerven. Wist je dat het thema van de Kinderboekenweek Vriendschap is? Als je vrienden bent, deel je alles. Dus ook je kinderboeken!

Stap 2. Bestel stickers

Tel alle boeken op die je uit zwerven stuurt. Vraag voor 25 september zwerfstickers aan op onze website. De stickers zijn gratis en worden binnen twee weken naar je toegestuurd. De ene sticker plak je op de kaft van het boek. De andere sticker plak je aan de binnenkant van de kaft. Vraag codes aan op de site en schrijf die op de stickers. Je boek is nu klaar om met zijn avontuur te beginnen.

Stap 3. Bedenk zwerfplekken

Dit is het leukste gedeelte. Zwerfboeken kun je achterlaten bij een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt. Maarrrrrr…. Wat ook heel leuk is: je kunt het boek geven aan een vriend of vriendinnetje die het boek graag wil lezen. Of je legt het boek in de speeltuin bij jou in de buurt. Soms liggen er zwerfboeken bij de tandarts of bij de dokter. Er zijn ook wel eens zwerfboeken gestopt in een fietstas.

Kijk eens vanachter een hoekje of je boek gevonden wordt…

Tip

Vertel je meester of juf over Kinderzwerfboek en de Kinderzwerfboekdag. Want scholen kunnen ook meedoen!