Nationale Kinderzwerfboekdag

De Nationale Kinderzwerfboekdag valt op 3 oktober. Dit is ook de eerste dag van de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is Vriendschap. Als je vrienden bent, deel je alles. Dus ook je kinderboeken! Doe mee als school en laat alle kinderen een boek van thuis meenemen om te laten zwerven. Want veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Help mee en laat je gelezen kinderboeken zwerven!

Hoe kan jouw school meedoen aan de Nationale Kinderzwerfboekdag?

Stap 1: oproep voor 3 oktober

Roep alle kinderen op om een gelezen kinderboek mee naar school te nemen. Klik hier voor een voorbeeldtekst om ouders te informeren (website, nieuwsbrief).

Stap 2: zwerfstickers aanvragen

Vraag voor 25 september voldoende zwerfstickers aan voor alle kinderen op school. Door zwerfstickers aan te vragen, is de school direct aangemeld voor de Nationale Kinderzwerfboekdag.

Stap 3: woensdag 3 oktober

– Klassikaal plakt iedereen een zwerfsticker op het boek. Om beurten mogen de kinderen hun boek van een zwerfcode voorzien.
– Optioneel: ieder jaar is er een thema van de Kinderboekenweek. Je kunt daar ook bij aansluiten en met dit thema leuke activiteiten organiseren. Het thema voor 2018 is Vriendschap. Dat belooft een leuke week te worden met al je vrienden en vriendinnen!

Stap 4: boeken uit zwerven sturen

Dit is het leukste onderdeel van de actie! Hieronder een paar ideeën:
– de kinderen ‘ruilen’ de boeken onderling, lezen het boek en sturen het uit zwerven,
– jullie brengen de boeken naar je eigen KinderzwerfboekStation of een KinderzwerfboekStation in de buurt,
– ieder kind verzint een eigen zwerfplek voor zijn/haar boek.